Utajený novinář natočil zubožené krávy, které se již téměř nehýbaly. Po tomto si už maso z Polska nekoupíte!


Polsko je 7. největším producentem hovězího masa v Evropské unii. Polská TVN 24 představila příšerné záběry z místních jatkách. Krávy, které byly nemocné a sotva stály, šly ke zpracování a následnému prodeji. Netušící klienti tak riskují své zdraví konzumací tohoto masa. Rizikem jsou nejen polští spotřebitelé, ale i spotřebitelé z jiných členských států EU. Celá Evropa je v pohotovosti, protože maso těchto krav může být nakaženo salmonelou, slintavkou nebo kulhavkou.

Zubožené krávy

Televize přinesla záběry demonstrující nečestné praktiky na jatkách, o čemž svědčí svědectví několika zaměstnanců. To se dozvěděl polský novinář, který pracoval na jatkách. Patrick Schepanyak byl obyčejný člověk a spolu s dalšími pracovníky jedl hovězí maso, přestože byl vegetarián.

Výsledné záběry vyšetřování byly zveřejněny ve zprávách Superwizjer.

Zacházení s krávami

Během dne byly na jatkách pozorovány všechny přísné hygienické a hygienické standardy, zejména v noci, nemocné krávy, které byly taženy lanem nebo válcovány k smrti.

Maso těchto zvířat bylo ošetřeno tak, aby nedošlo k žádným defektům. To vše bylo provedeno bez přítomnosti veterináře nebo kontrolního orgánu. Druhý den ráno bylo maso označeno jako bezpečné.

V budoucnu bude jeho stav kontrolovat dodavatel nebo zákazník.

Investigativní novináři naznačují existenci ilegálního trhu s hovězím masem, kde je nemocná kráva 5-6krát levnější než zdravá. Zisky se tak pohybují ve velkém množství.

Pokračování na další straně



POKRAČOVÁNÍ NA DALŠÍ STRANĚ


1
2
3